Сарадња са друштвеном средином

У ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈА-САРАДЊА КУД„СОКО“ И ПУ „БОШКО БУХА“

У протеклој 2018. години ПУ „Бошко Буха“ се са великим задовољством одазвала позиву Наташе Косановић, председнице удружења, да својом разиграношћу и песмом пруже допринос у обележавању значајног јубилеја -70 година постојања КУД „Соко“.

Растући кроз приредбе од средње до старије групе, пред публиком су увек спремно наступала деца из објекта „Невен“.Уз несебичну подршку васпитачица Маријане Печиљ и Ане Вивод и кореографије: „Дуње ранке“, „Седи Ћира“, „Каљинка“, обележили су „Светски дан породице“ (мај 2018.) и „Међународни дан старих“ (октобар 2018.).

У априлу месецу, у простору Пословно-образовног центра на „Ускршњем певачком концерту“ учествовала су деца из објекта „Сунце“ са песмама „Ја посејах лубенице“ и „Ерско коло“.

 

Сарадња ПУ „Бошко Буха“ и КУД „Соко“ у години јубилеја крунисана је у децембру месецу, учешћем старијих група из објекта „Сунце“ на „XII Дечијем фестивалу фолклора“. Васпитачице Сања Радановић, Ивана Рапић, Ранка Божић и Жељка Бођо музичко-сценски су осмислиле наступ деце уз песме „Дуње ранке“ и „Чија ли је тараба“.

Без обзира на повод дружења сва деца деле задовољство и радост учешћа, а позитивне реакицје публике потврдиле су оправданост указаног поверење од стране КУД „СОКО“.