Акцијом родитеља и вртића до новог простора за најмлађе

Мало добре воље је сасвим довољно да се ураде лепе и корисне ствари, поготово ако су у питању наши малишани. Тако су се родитељи деце која иду у вртић заједно са управом предшколске установе организовали и радном акцијом проширили један мали неусловни простор за децу од 3 и 4 године у објекту „Невен“. Рушењем једног зида и спајањем са делом ходника добијен је простор од 50 квадрата, довољно комотан да се упишу додатних 10-оро деце.

Председник општине Владимир Гак се захвалио родитељима на исказаном труду али и стрпљењу и разумевању због ситуације у којој се општина налази. „ Ово је пример како свако од нас, без обзира шта и где ради, својим личним ангажовањем може допринети да се ураде лепе и корисне ствари за цео град и побољшају услови за свакодневни живот. Ангажовањем родитеља успели смо да упишемо још 10 нових малишана и мало смањимо листу чекања“, рекао је Гак и додао да је једино решење за упис све деце изградња новог вртића и да је у току израда пројекта.

Поред проширења простора, у објекту „Невен“ су окречене просторије и постављени су додатни клима уређаји и венецијанери.

Иначе, од 1. септембра званично ће се пустити нови простор надограђен на постојећи у објекту „Сунце“. Такође, крајем августа стиже нови мобилијар за двориште тако да ће вртић спремно дочекати нове малишане.