Сарадња са локалном заједницом

ПОЗИВ НА САРАДЊУ

Поштовани сарадници,

                Желимо да Вас обавестимо да је  ПУ „Бошко Буха“ почела са применом новог програма предшколског васпитања и образовања под називом „Године узлета“.

                Нове Основе програма истичу квалитет односа које дете гради са вршњацима и одраслима, значај простора као инспиративног окружења за игру, истраживање и учење, као и сарадњу са родитељима и локалном заједницом.

                Простор у вртићу постаје инспиративно и подстицајно окружење за учење детета – „трећи васпитач“ – а нарочито су важни заједнички простори као места за дружење, игру и истраживање (холови, ходници, атријуми, дворишта). Простор који је богат разноврсним материјалима подстиче децу да маштају, постављају питања, истражују и изражавају своје идеје на креативне начине.

                У наредном периоду циљ нам је да уз Вашу подршку креирамо у вртићима инспиративну средину богату разноврсним неструктуираним и полуструктуираним материјалима који подстичу децу на истраживање и стваралаштво.  Због широког распона облика, боја, текстура и величина, ови материјали пружају разноврсност у игри и представљају богат извор сензорних информација.

Рециклажни материјали који се могу користити као образовни ресурси могу бити најразличитије врсте материјала, од амбалажних картонских кутија, картонских или пластичних ролни, туба, цеви, тканине различитих врста и дезена (траке, завесе, платно), дрвених  елемената (облице, даске, летвице, плута, котури, калемови, пампури) и сличних материјала који за Вас немају употребну вредност, а нама могу бити од велике користи. Све материјале које добијемо ми ћемо сортирати и одложити на предвиђено место, а васпитачи и деца ће их по потреби узимати и користити. Такође су нам потребне различите лампе (стоне и батеријске, графоскоп, ласери, светлећи предмети), огледала и рефлектујуће фолије, комади намештаја (сточићи, фотеље, табуреи…), као и техничка опрема (нпр. фотоапарати).

                За све додатне информације и договор можете нам се обратити телефоном (022/560-614, 066/8126039 – главни васпитач објекта) или путем електронске поште(vrtic@indjija.rs), а ми се искрено надамо да ћемо успоставити сарадњу на обострано задовољство, а у циљу подршке добробити деце. 

                                                                                                                             Тим ПУ „Бошко Буха“ Инђија

Изложба„У свету боја“ у Галерији Куће Војновића

У Галерији „Куће Војновића“ у оквиру закључивања пројекта отворена је изложба дечијих радова под називом: „У свету боја“. Деца припремне групе при  ОШ „Петар Кочић“, васпитача Снежане Марковић и Сање Репац су током пројекта откривала и играла се бојама. Изложба је отворена до 25.04. 2022. па Вас позивамо да прошетате и уживате у изложби.

АКТИВНОСТИ У КЕЛТСКОМ СЕЛУ (ЈУЛ – СЕПТЕМБАР 2021)

Васпитачи ПУ ,,Бошко Буха“  у сарадњи са Туристичком организацијом општине Инђија викендoм у Келтском селу одржавају ликовно-креативне  радионице за децу као и спортске активности.

Деца која  са својим родитељима посете Келтско село имају одличну прилику да се опробају у што више уметничких техника, кроз практичне вештине откривају своје таленте и друже се са вршњацима.

Креативна радионица за децу има циљ да максимално искористи дечје креативне потенцијале, ликовне и естетске способности, као и да их од малена подучавају уметности кроз историју.

Спортске активности имају за циљ подстицање раног физичког развоја деце и промоцију спорта, а када се те активности одрже у природи и окружењу какво нуди Келтско село онда је добробит за дете двострука.

САРАДЊА ВРТИЋА И ТЕНИСКОГ КЛУБА „ЕЛИТА“

Тренери Тениског клуба „Елита“ из Инђије су посетили у петак, 21.05.2021. године предшколску установу „Бошко Буха“, објекат „Сунце“.

У дворишту вртића су одржали тренинге са малишанима и упознали их са чарима овог популарног спорта.

„МАЛИ САЈАМ СПОРТА“

Предшколска установа „Бошко Буха“ је учествовала на манифестацији Мали сајам спорта, који је одржан у центру града.

Догађај је, својим присуством, увеличао олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

У центру града су представљени различити спотрови и освојени трофеји, а предшколци су имали прилику да питају, разгледају па и да се опробају у појединим спортовима.

 САРАДЊA СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ ИНЂИЈА

Представници организације Црвени Крст из Инђије су посетили предшколску установу “Бошко Буха“ , објекат “Сунце“.

Циљ посете је био да се деца упознају са радом и значајем организације Црвени Крст.

Едукација најмлађих  у вртићу је одржана кроз радионице и активности у холу вртића.Деца су имала прилику да се упознају са следећим темама :

-пружање прве помоћи,

-шта је то хуманитарни рад?

-шта је екологија?

Представници Црвеног Крста су поставили штандове у холу вртића на којима су деци приказани цртани филмови о хуманитарном раду, о екологији , и показани су примери пружања прве помоћи. Деца су учествовала у активностима ,и са пажњом су пратили понуђене садржаје.

У ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈА-САРАДЊА КУД„СОКО“ И ПУ „БОШКО БУХА“

У протеклој 2018. години ПУ „Бошко Буха“ се са великим задовољством одазвала позиву Наташе Косановић, председнице удружења, да својом разиграношћу и песмом пруже допринос у обележавању значајног јубилеја -70 година постојања КУД „Соко“.

Растући кроз приредбе од средње до старије групе, пред публиком су увек спремно наступала деца из објекта „Невен“.Уз несебичну подршку васпитачица Маријане Печиљ и Ане Вивод и кореографије: „Дуње ранке“, „Седи Ћира“, „Каљинка“, обележили су „Светски дан породице“ (мај 2018.) и „Међународни дан старих“ (октобар 2018.).

У априлу месецу, у простору Пословно-образовног центра на „Ускршњем певачком концерту“ учествовала су деца из објекта „Сунце“ са песмама „Ја посејах лубенице“ и „Ерско коло“.

 

Сарадња ПУ „Бошко Буха“ и КУД „Соко“ у години јубилеја крунисана је у децембру месецу, учешћем старијих група из објекта „Сунце“ на „XII Дечијем фестивалу фолклора“. Васпитачице Сања Радановић, Ивана Рапић, Ранка Божић и Жељка Бођо музичко-сценски су осмислиле наступ деце уз песме „Дуње ранке“ и „Чија ли је тараба“.

Без обзира на повод дружења сва деца деле задовољство и радост учешћа, а позитивне реакицје публике потврдиле су оправданост указаног поверење од стране КУД „СОКО“.

          

САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ