Дечија изложба ликовних и литерарних радова у Дому здравља

Завод за јавно здравље Сремска Митровица и Дом здравља „Др Милорад Мика Павловић“ Инђија организоваће изложбу ликовних и литерарних радова деце предшколског и школског узраста са територије Срема, која су учествовала на два конкурса: први на тему „Дојење-кључ одрживог развоја“, у оквиру Националне недеље дојења и други на тему „Здравље на уста улази“ у оквиру кампање „Октобар, месец правилне исхране“ и Светског дана хране. Ове конкурсе већ неколико година заредом расписују Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Завод за јавно здравље Сремска Митровица, с циљем да се подстакне здравствено васпитни рад у вртићима и основним школама на тему дојења и правилне исхране. Овим поводом ће бити уприличена и додела награда ученицима за најбоље радове, које је обезбедио Завод за јавно здравље Сремска Митровица. Манифестацију ће употпунити пригодно предавање нутриционисте Дома здравља Инђија на тему правилне исхране школске деце.

Како је највећи број награђене деце из општине Инђија, изложба ће бити организована у свечаној сали Дома здравља Инђија, у среду 26. октобра 2016. године у 11 часова. Позвани су награђени ученици и њихови другари, наставници, родитељи, као и сви заинтересовани.

Најбољи радови на нивоу округа биће прослеђени Институту за јавно здравље Србије, где ће се изабрати најбољи на националном нивоу, који ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала.

Деца која су награђена за литерарне радове на тему „Дојење: кључ одрживог развоја“ су:

1. Драган Вученовић VI2, ОШ „Душан Јерковић“ Инђијa
2. Јована Димитров V1, ОШ „Душан Јерковић“ Инђијa
3. Лука Добријевић V1, ОШ „Душан Јерковић“ Инђија,
4. Кристина Вајагић V1, ОШ „Душан Јерковић“ Инђија и
5. Теодора Винчић V1, ОШ „Душан Јерковић“ Инђија.

Поводом Светског дана хране и кампање „Октобар – месец правилне исхране“ под слоганом “Здравље на уста улази” за ликовне радове награђени су:

1. Анастасија Докић V3, ОШ „Петар Кочић“ Инђија,
2. Дабић Наташа, ПУ Бошко Буха Инђија и
3. Турудић Богдан V1, ОШ „Петар Кочић“ Инђија,

а за литерарне радове:

1. Миа Јанковић V1, ОШ „Петар Кочић“ Инђија,
2. Милица Денић V3, ОШ „Петар Кочић“ Инђија,
3. Теодора Прибић V1, ОШ „Петар Кочић“ Инђија и
4. Горица Горановић V3,  ОШ „Петар Кочић“ Инђија