ЕТвиннинг

Сваке године препознају се установе које се издвајају по изузетности у више области рада и додељују им се ознаке eTwinning школа. eTwinning ознака за школе истиче и признаје рад целе установе на овој платформи.

     Наша предшколска установа „Бошко Буха“ награђена је ознаком eTwinning школе за 2023/2024. годину. 

     Ознака eTwinning школе подразумева и вреднује труд васпитача, тимова васпитача и руководилаца у предшколској установи. 

Наша установа препозната је као модел другим установама у локалној заједници и предводник у области иновативног педагошког приступа васпитно-образовном раду, усавршавања дигиталних вештина, повезивања и сарадње васпитача и колаборативног учења међу децом, подстицања континуираног професионалног усавршавања, поштовања електронске безбедности и заштите личних података на интернету, промоције eTwinning-а и вредности. Ова ознака подразумева и да се активно користе ИКТ алати, а познато је да је дигитална писменост једна од стратешких приоритета Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. eTwinning је портал који служи и за проналажење партнера за пројекте у оквиру Еразмус+ програма, највећег образовног програма ЕУ, па ће наша предшколска установа са ознаком eTwinning школе бити видљивија и код потенцијалних партнера из Европе. 

Драга Ана Вивод,

Честитам! ПУ „Бошко Буха“” је награђенa Ознаком еТвиннинг школе 2023-2024. Ово је велико достигнуће еТвиннинг тима у вашој установи! Званично саопштење ће ускоро бити објављено на Европској школској образовној платформи и на другим еТвиннинг каналима и вестима Европске комисије. Шта је следеће:

· Можете са поносом користити еТвиннинг Школску ознаку на веб страници ваше школе.


Ускоро, ваша Национална организација за подршку ће вам послати пакет који садржи неке еТвиннинг материјале и наравно плакету еТвиннинг школе. Бићете позвани да учествујете у групи еТвиннинг школа и у разним активностима посвећеним еТвиннинг школама. Још једном честитамо што сте пример за све остале школе: рачунамо на вашу посвећеност и посвећеност промовисању еТвиннинга и његових вредности које представља мисија еТвиннинг школа .

 еТвиннинг тим