ПОЗИВ НА САРАДЊУ

Поштовани сарадници,

                Желимо да Вас обавестимо да је  ПУ „Бошко Буха“ почела са применом новог програма предшколског васпитања и образовања под називом „Године узлета“.

                Нове Основе програма истичу квалитет односа које дете гради са вршњацима и одраслима, значај простора као инспиративног окружења за игру, истраживање и учење, као и сарадњу са родитељима и локалном заједницом.

                Простор у вртићу постаје инспиративно и подстицајно окружење за учење детета – „трећи васпитач“ – а нарочито су важни заједнички простори као места за дружење, игру и истраживање (холови, ходници, атријуми, дворишта). Простор који је богат разноврсним материјалима подстиче децу да маштају, постављају питања, истражују и изражавају своје идеје на креативне начине.

                У наредном периоду циљ нам је да уз Вашу подршку креирамо у вртићима инспиративну средину богату разноврсним неструктуираним и полуструктуираним материјалима који подстичу децу на истраживање и стваралаштво.  Због широког распона облика, боја, текстура и величина, ови материјали пружају разноврсност у игри и представљају богат извор сензорних информација.

                Рециклажни материјали који се могу користити као образовни ресурси могу бити најразличитије врсте материјала, од амбалажних картонских кутија, картонских или пластичних ролни, туба, цеви, тканине различитих врста и дезена (траке, завесе, платно), дрвених  елемената (облице, даске, летвице, плута, котури, калемови, пампури) и сличних материјала који за Вас немају употребну вредност, а нама могу бити од велике користи. Све материјале које добијемо ми ћемо сортирати и одложити на предвиђено место, а васпитачи и деца ће их по потреби узимати и користити. Такође су нам потребне различите лампе (стоне и батеријске, графоскоп, ласери, светлећи предмети), огледала и рефлектујуће фолије, комади намештаја (сточићи, фотеље, табуреи…), као и техничка опрема (нпр. фотоапарати).

                За све додатне информације и договор можете нам се обратити телефоном (022/560-614, 066/8126039 – главни васпитач објекта) или путем електронске поште(vrtic@indjija.rs), а ми се искрено надамо да ћемо успоставити сарадњу на обострано задовољство, а у циљу подршке добробити деце. 

                                                                                                                             Тим ПУ „Бошко Буха“ Инђија