ПОЗИВ РОДИТЕЉИМА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ЗАИГРАНИ“

Поштовани родитељи,

Са задовољством Вас информишемо да у овој радној години, два вртића из наше предшколске установе (објекти „Сунце“ и „Невен“ у Инђији) учествују у пројекту „Заиграни“ који спроводи Центар за развој партиципативног образовања уз подршку компаније А1 и регионалне организације Propulsion у оквиру програма Свет какав желиш, а део је подршке вртићима широм Србије у грађењу инспиративне средине за игру и учење.

У оквиру пројекта добили смо по један сет играчака под називом Андрамоље за вртиће „Сунце“ и „Невен“ и могућност да у наставку пројекта као пример добре праксе добијемо још 10 сетова Андрамоља. Сетови играчака Андрамоље постављени су у холове и ходнике вртића „Сунце“ и „Невен“ и на располагању су свој деци из ова два објекта.  Андрамоље спадају у ред „отворених“ играчака које подржавају креативност, експериментисање, истраживање, комбиновање, проналажење бескрајних решења. Ове играчке немају правила па дете само осмишљава начине играња ангажујући сопствену машту.

У наредном периоду циљ нам је да у сарадњи са породицом и локалном заједницом креирамо у вртићима инспиративну средину за игру и учење деце. Желимо да средину обогатимо разноврсним неструктуираним и полуструктуираним материјалима који подстичу децу на истраживање и стваралаштво.  Због широког распона облика, боја, текстура и величина, ови материјали пружају разноврсност у игри и представљају богат извор сензорних информација.

Рециклажни материјали који се могу користити као образовни ресурси могу бити најразличитије врсте материјала, од амбалажних картонских кутија, картонских или пластичних ролни, туба, тканине различитих врста и дезена, дрвени елементи који остају као вишкови материјала у столарским радњама и слично. У набавци ових материјала потребна нам је и Ваша помоћ!

У оквиру пројекта „Заиграни“ креирана је видео обука за родитеље са циљем да родитељима представи идеју пројекта „Заиграни“. Кроз занимљив видео материјал у трајању од око 30 минута, обука се бави питањима циљева одрживог развоја, значаја игре и играчака за учење и развој на раном узрасту, појашњењем идеје простора као трећег васпитача и даје родитељима увид о значају њиховог укључивања у процес креирања инспиративне средине за игру и истарживање у вртићу, као и могућност за њихово укључивање. 

Видео обука ће бити доступна свим заинтересованим  родитељима до 15.04.2022. а можете јој приступити путем следећег линка https://forms.gle/WogFUHUHMcUUH3u6A  са било ког рачунара или мобилног телефона у време које Вама одговара.

Тиме што ћете погледати видео обуку можете лично допринети томе да баш вртић који похађа Ваше дете буде одабран за добијање додатних 10 сетова инспиративних играчака Андрамоља.

Уколико након погледане видео обуке будете желели  да додатно подржите грађење инспиративне средине у вртићу кроз учешће у опремању простора неструктуираним и рециклажним материјалом, позивамо Вас да са нама поделите своје идеје. За додатне информације и договор обратите се нашим координаторкама:

Са поштовањем, тим ПУ „Бошко Буха“