Свечано отварање новог вртића

Свечаним пресецањем врпце започео је са радом нови вртић у којем ће 260 малишана започети своје предшколско образовање. Деца су у новом објекту површине преко хиљаду квадратних метара распоређена у укупно десет васпитних група-у четири групе се налазе бебе а у осталим деца узраста од 3,5 до 5 година. Објекат је изграђен за годину дана и финансиран је искључиво општинским средствима. На предлог деце и родитеља, нови објекат је добио име „Лабуд“.

Од ове школске године предшколска установа радиће по новом програму. То подразумева да ће вртић бити прилагођенији родитељима и деци, односно родитељи ће много више учествовати у свакодневним активностима вртића. Такође, пријем деце ће бити од 05.30 до 08.00 часова ујутру и отпуст од 14 до 17 часова. Према речима директорке Предшколске установе „Бошко Буха“ Јелене Кресоје особље вртића је увек на располагању деци и родитељима а новим објектом значајно се подиже квалитет услуге којe установа пружа.

„Основни циљ наше установе је да створимо подстицајно окружење у којима ће деца да уче, расту и да се развијају. И да им омогућимо да ступају у интеракције са са својим вршњацима и одраслима јер су управо те социјалне интеракције кључ за даљи развој и живот“.