СВЕТСКИ ДАН ХЛЕБА

Хлеб је намирница богата влакнима, угљеним хидратима, протеинима и  бројним витаминима и минералима. Хлеб се прави од житарица а оне су саставни део здраве исхране јер обезбеђују хранљиве материје за нормалан раст и развој деце. Поред белог хлеба, постоје и препоручују се и разне друге врсте хлеба у исхрани деце(интегрални црни, ражени хлеб, као и онај обогачен семенкама). Сваке године 16. октобра се обележава Светски дан хлеба и у складу са тим и ми смо га обележили у Монтесори групи са децом. Причали смо о важности хлеба у исхрани, о врстама хлеба, о процесу добијанја брашна(од њиве па до трпезе), какве све врсте брашна постоје и како их препознамо. Затим смо са децом умесили хлеб од белог и хлеб од интегралног брашна и испекли у нашој кухињи, у вртићу. Деца су месила, обликовала тесто модлицама а касније и дегустирала. Активност је осмишљена у сарадњи са нутриционистом установе.